AKTUELNO

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas završne radove na izgradnji trotoara u dužini od 1,5 km i potpornog zida na Resničkom putu kao zaštite od klizišta u naselju Resnik.

Trotoar dužine 1,5 kilometara i širine 1,5 metara gradi se na deonici od pružnog prelaza u Resniku ka okretnici autobusa u Rušnju.

Vesić je rekao da je u sklopu istih radova, koje JKP ''Beograd put" izvodi po nalogu JP ''Putevi Srbije'', zamenjeno i 600 metara asfalta na kolovozu, te da je ukupna vrednost investicije 12,5 miliona dinara.

Obilazeći radove gradski menadžer je naveo da je u zoni raskrnice Rešničkog puta i ulice Ljubiše Jelenkovića urađen i potporni zid dužine 45 metara koji u tom delu Resnika predstavlja zaštitu od klizišta.

Kako je rekao, procenjena vrednost tih radova je 7 miliona dinara.

- Ovo je deseti potporni zid koji je Beograd put uradio u poslednjih nekoliko godina čime. U Beogradu je u ovom trenutku aktivno nekoliko stotina klizišta i zato nam je veoma važno da naša preduzeća mogu da rešavaju te probleme - kazao je Vesić.

Gradski menadžer je naveo da je u opštini Rakovica u poslednje četiri godine urađeno više od 3,5 kilometara vodovoda i 9 kilometara kanalizacije, kao i da je asfaltirano više od 43 kilometra puteva.

- Optuživali su nas da radimo samo u vreme izbora, a radimo svaki dan bez obzira da li je kampanja ili ne. Radili smo i pre četiri godine, a radićemo i naredne četiri kako bismo rešili infrastrukturne probleme u Beogradu - naglasio je Vesić.

On je ukazao da je u prigradska naselja ranije manje ulagano i da je posao gradske vlasti da obezbedi jednake uslove života svim građanima Beograda, bez obzira da li žive u Rušnju, Resniku ili Grockoj ili u centru prestonice.

- Kada ovo završimo, građanima Resnika biće bolje nego pre četiri godine, a ako nastavimo da sprovodimo naš program za četiri godine biće im bolje nego danas. I to je jedino važno u politici - kazao je Vesić i pozvao građane da predlože svojim opštinama i odbornicima šta treba da se uradi u njihovim naseljima.

#Goran Vesić

#Rušanj

#resnik

'